We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Lees hieronder welke diensten we aanbieden naast onze reguliere huisartsenzorg.
In onze praktijk is het mogelijk om een beeldbelafspraak in te plannen bij de zorgverleners. Dat betekent dat de huisartsen, de praktijkondersteuners Somatiek en de praktijkondersteuners GGZ de optie voor beeldbellen aanbieden. In MijnGezondheid.net plant u zelf de beeldbelafspraak in met uw zorgverlener.
Hoe gaat het verder als u een beeldbelafspraak heeft?
U heeft een beeldbelafspraak met uw hulpverlener. Ruim van tevoren sturen we u voorbereidende informatie over het beeldbellen. Net voor het afgesproken tijdstip versturen wij een e-mail met een ‘Verzoek tot videobellen’. Deze komt hoogstwaarschijnlijk in uw ongewenste post/spam. Verplaats dan eerst de mail naar uw Postvak IN. De link kunt u openen op uw computer of smartphone. Net wat u prettig vindt.
Doorloop dan de volgende stappen:
Mocht het niet lukken om verbinding te maken, zal de zorgverlener telefonisch met u contact opnemen.
Hieronder vindt u informatie over de volgende bevolkingsonderzoeken:
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Bent u tussen de 30 en 60 jaar, dan ontvangt u elke vijf jaar automatisch een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Bent u 40 of 50 jaar en komt uit het onderzoek dat u geen HPV heeft? Dan ontvangt u tien jaar later weer een nieuwe uitnodiging. Is er wel HPV gevonden maar zijn er geen afwijkende cellen, dan wordt u vijf jaar later opnieuw uitgenodigd. Dit geldt ook voor vrouwen van 60 jaar waar HPV gevonden wordt. Zij krijgen op hun 65ste jaar nogmaals een uitnodiging. Wanneer u een uitnodiging krijgt, hangt af van uw geboortejaar.
meer informatie op bevolkingsonderzoeknederland.nl
Afspraak maken bij doktersassistente
U kunt zelf (online) een afspraak maken bij de praktijkassistente. De praktijkassistentes zijn hiervoor extra geschoold en volgen cursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten. Indien u bij voorkeur het baarmoederhalsuitstrijkje laat maken door uw huisarts, kunt u dit telefonisch aan de praktijkassistente kenbaar maken. Breng dan het toegestuurde formulier mee naar de praktijk.
Bevolkingsonderzoek borstkanker
U krijgt een uitnodiging als het onderzoekscentrum bij u in de buurt staat. U ontvangt de eerste uitnodiging als u tussen de 49 en 52 jaar bent. Dat is afhankelijk van de route en planning van het onderzoekscentrum. Tot het jaar waarin u 76 wordt, ontvangt u elke twee jaar een uitnodiging.
meer informatie op bevolkingsonderzoeknederland.nl
Let op
Voorlopig is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. Het later uitnodigen zal tot januari 2024 duren. Vanaf dan zullen vrouwen weer elke twee jaar worden uitgenodigd.
Bevolkingsonderzoek darmkanker
Alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar ontvangen elke twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker, tenzij er vervolgonderzoek heeft plaatsgevonden na een ongunstige uitslag. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om voorstadia van darmkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Dat maakt de kans op een succesvolle behandeling groter. Ook is de behandeling dan vaak minder zwaar. Met het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt er onderzocht of er bloed in uw ontlasting (poep) zit. Bloed in uw ontlasting kan te maken hebben met poliepen en darmkanker. Darmkanker begint als een poliep in de dikke darm. Een poliep is een bultje aan de binnenkant van de darm. De meeste poliepen zijn onschuldig, maar in sommige poliepen ontstaat darmkanker. Van poliepen merken mensen meestal niets. Als u meedoet, doet u thuis een test. Bij uw uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek ontvangt u een ontlastingstest. In de gebruiksaanwijzing bij de ontlastingstest staat wat u moet doen om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. U ontvangt binnen tien werkdagen de uitslag.
meer informatie op bevolkingsonderzoeknederland.nl
Helaas zijn wij gesloten voor bloedafname.
U kunt nog wel op afspraak terecht op de Boschdijk 1119 en de overige prikposten. Op de website van het DiagnostiekVoorU (DVU) kunt u zien welke dit zijn.
locaties prikposten
Een afspraak inplannen voor bloedafname kan eenvoudig en snel online via de websites van DVU of De Bloedafname. Voor de overige onderzoeken kunt u het DVU nog steeds bellen om een afspraak te maken via +31 88 21 41 149.
Wij richten ons op dit moment alleen op medisch noodzakelijke zorg. Daarom verrichten wij voorlopig geen keuringen.
Een rijbewijskeuring kunt u aanvragen bij MedBedrijf via +31 85 002 00 04 of op hun website.
De huisartsen voeren eenvoudige medische verrichtingen uit, zoals:
Komt u voor een chirurgische ingreep, dan kunt u met de assistente overleggen of er extra tijd nodig is.
U kunt via een afspraak met uw huisarts terecht bij de assistentes of praktijkondersteuner voor onderstaande onderzoeken:
Voor reisvaccinaties en de bijbehorende adviezen verwijzen wij u door naar de GGD Eindhoven.
Voor de volgende vaccinaties kunt u terecht bij Huisartsenpraktijk Artois:
Griepprik
De overheid vergoedt de griepvaccinatie volledig voor mensen ouder dan 60 jaar, mensen met hart/long/nierziekten, mensen met suikerziekte en mensen met verminderde weerstand. Voor mensen die buiten deze categorieën vallen en toch gevaccineerd willen worden, geldt dat de overheid deze vaccinatie niet vergoedt. Voor de kosten kunt u contact opnemen met de assistente van uw huisarts.
Pneumokokken
Mensen van 60 jaar en ouder worden sneller en ernstiger ziek van pneumokokken. Daarom adviseerde de Gezondheidsraad in 2018 mensen van 60 tot 80 te beschermen tegen pneumokokken. Er zijn alleen niet genoeg vaccins om alle mensen van 60 tot en met 79 jaar in één keer uit te nodigen. Dit gebeurt daarom in meerdere jaren.
Andere vaccinaties/injecties
Mocht de huisarts u een vaccinatie of injectie voorschrijven, dan kunt u bij de assistente een afspraak maken voor o.a.:
Veel mensen willen graag hun wensen over hun levenseinde vastleggen. Bijvoorbeeld een niet-reanimeren-verklaring of een euthanasieverklaring. U kunt een afspraak voor een consult maken om dit te bespreken. Wij leggen uw wensen in uw digitale dossier vast. De papieren verklaringen bewaren wij in ons archief. Om u te ondersteunen vindt u hieronder verklaringen die u kunt downloaden. U maakt zelf een keuze welke u wilt invullen.
Wanneer u niet meer gereanimeerd wilt worden, dan is het goed om een penning te dragen zodat onbekende omstanders of een gewaarschuwde ambulance weten dat u niet meer gereanimeerd wilt worden. U vindt hieronder een document met informatie hoe u zo'n penning kunt bestellen.
Het invullen van een euthanasieverklaring is zinvol om daarmee te laten weten dat dit in de toekomst een optie voor u kan zijn. Wanneer daadwerkelijk om uitvoering van de euthanasie gevraagd wordt, is het noodzakelijk dat u op dat moment uw wil duidelijk kenbaar kunt maken en dat er voor u sprake is van ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Een onafhankelijke (SCEN)-arts toetst of dit het geval is. U kunt een clausule dementie bij de euthanasieverklaring voegen. Daarbij is het goed om te weten dat euthanasie bij dementie een ingewikkeld besluit kan zijn.
Denk ook aan het opstellen van een behandelverbod. Dit is van belang in situaties waarin u uw wil niet meer kenbaar kunt maken. In combinatie met een Volmacht aan een van uw naasten.
Tot slot attenderen we u op het donorformulier. Tot op hoge leeftijd kunnen organen (hoornvlies, huid) bruikbaar zijn. Wanneer u of een van uw naasten een orgaan nodig heeft, zou u ook blij zijn met een donor. Toch?
Volmacht inzake medische besluitvorming
Praat erover!
Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Het is net zo alledaags. Het overkomt ons allemaal. Laten we ons overvallen als de tijd daar is, of krijgt het onderwerp al eerder een plaats in onze gesprekken en in ons leven? In onderstaande video meer hierover.